Novosti

Objavljeno: 29.11.2018. u 18:41

Svečanost obeležavanja prve godišnjice postojanja i dodele novih zelenih inovacionih vaučera i otvaranje novog poziva za prijave za mega vaučere

U hotelu Metropol Palace u Beogradu svečano je obeležena prva godišnjica Programa zelenih inovacionih vaučera u Srbiji. U toku prve godine postojanja primljeno je 108 prijava u 3 poziva. Evropska banka za obnovu i razvoj je do sada odobrila 29 projekata čiji su vaučeri vredni ukupno €435.000.

Prisutnima su se na početku obratili Žužana Hargitai, direktorka EBRD za zapadni Balkan, prof. dr Viktor Nedović, državni sekretar u Ministartstvu za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj, Filip Abramović, pomoćnik ministra zaštite životne sredine zadužen za upravljanje otpadom i Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede zadužena za mala i srednja preduzeća. Svi oni su još jednom naglasili značaj zelenih inovacionih vaučera za povećanje konkurentnosti kroz razvoj i uvođenje zelenih inovacija u preduzeća u Srbiji kao i neophodnost nastavka kako ovog tako i drugih sličnih programa podrške inovacijama.

U okviru svečanosti dodeljeno je i novih 8 vaučera ukupne vrednosti €135.000 preduzećima čiji su inovativni i zeleni projekti odobreni nakon trećeg poziva za prijave.

Takođe, otvoren je i novi poziv za prijave i to za mega vaučere vrednosti do €50.000 kojima EBRD želi da podrži projekte sa još većim doprinosom povećanju resursne efikasnosti i borbi protiv klimatskih promena. Pozivamo sva zainteresovana preduzeća da u saradnji sa svojim pružaocima usluga istraživanja i razvoja popune prijavni obrazac i pošalju ga na inovacionivauceri@ebrd.rs.


Objavljeno: 01.10.2018. u 07:10

Zatvoren treći poziv za prijave

Treći poziv za prijave u okviru Programa zelenih inovacionih vaučera je zatvoren. Zahvaljujemo se prijavljenim preduzećima i istraživačko-razvojnim organizacijama na interesovanju.


Objavljeno: 11.06.2018. u 17:21

Druga svečana dodela vaučera i otvaranje trećeg poziva

Svečana dodela novih zelenih inovacionih vaučera održana je u hotelu Radisson Blu u Beogradu u prisustvu rukovodstva EBRD-a, Alana Pilua, višeg potpredsednika za bankarstvo; Šarlot Ruhe, direktorke za centralnu i jugoistočnu Evropu; Žužane Hargitai, nove direktorke za zapadni Balkan; i Danijela Berga, direktora kancelarije u Beogradu. Tim EBRD-a zadužen za ocenjivanje predloga projekata odobrio je novih 11 projekata koji će dobiti bespovratna sredstva u ukupnoj vrednosti od €150,000.

Treći poziv za prijave je otvoren od 11. juna do 30. septembra 2018. godine. Pozivamo sva zainteresovana preduzeća da u saradnji sa svojim izabranim istraživačko-razvojnim organizacijama popune prijavni obrazac i pošalju ga na inovacionivauceri@ebrd.rs.


Objavljeno: 01.05.2018. u 08:19

Zatvoren drugi poziv za prijave

Drugi poziv za prijave u okviru Programa zelenih inovacionih vaučera je zatvoren. Zahvaljujemo se prijavljenim preduzećima i istraživačko-razvojnim organizacijama na interesovanju.


Objavljeno: 11.04.2018. u 23:16

Promocija programa u Kraljevu

U saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Moravičkog i Raškog upravnog okruga u utorak 17. aprila sa početkom u 13:00 časova u prostorijama Regionalne privredne komore u Kraljevu, Omladinska 2, biće održana promocija Programa zelenih inovacionih vaučera. Pozivamo zainteresovane preduzetnike i istraživače da prijave svoje učešće na inovacionivauceri@ebrd.rs.


Objavljeno: 13.03.2018. u 19:39

Svečana dodela prvih vaučera i otvaranje drugog poziva

Svečana dodela prvih zelenih inovacionih vaučera održana je u hotelu Crowne Plaza u Beogradu u prisustvu Ministra za inovacije i tehnološki razvoj dr Nenada Popovića i Ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana kao i rukovodstva EBRD-a, Terija Mek Kaliona, direktora tima za energetsku efikasnost i klimatske promene i Danijela Berga, direktora kancelarije u Srbiji. Kratak izveštaj i video RTS-a o događaju možete pogledati ovde. Tim EBRD-a zadužen za ocenjivanje predloga projekata odobrio je prvih 10 projekata koji će dobiti bespovratna sredstva u ukupnoj vrednosti od €150,000.

Drugi poziv za prijave je otvoren od 13. marta do 30. aprila 2018. godine. Pozivamo sva zainteresovana preduzeća da u saradnji sa svojim izabranim istraživačko-razvojnim organizacijama popune prijavni obrazac i pošalju ga na inovacionivauceri@ebrd.rs.


Objavljeno: 31.01.2018. u 23:59

Zatvoren prvi poziv za prijave

Prvi poziv za prijave u okviru Programa zelenih inovacionih vaučera je zatvoren. Zahvaljujemo se prijavljenim preduzećima i istraživačko-razvojnim organizacijama na velikom interesovanju.


Objavljeno: 5. decembra 2017. u 23:12

Otvoren prvi poziv za prijave

Pred oko 150 predstavnika preduzeća, istraživačko-razvojnih organizacija, Vlade, EBRD-a, drugih međunarodnih organizacija i medija otvoren je prvi poziv za prijave za zelene inovacione vaučere koji će trajati do 31. januara 2018. godine. Kratak izveštaj i video RTS-a o promotivnom skupu održanom u Privrednoj komori Srbije možete pogledati ovde.


Objavljeno: 24. oktobra 2017. u 19:09

Promocija 5. decembra 2017.

Promocija Programa zelenih inovacionih vaučera biće održana 5. decembra 2017 sa početkom u 11:00 u Privrednoj komori Srbije, Resavska 13-15, Beograd. Agendu promocije možete preuzeti ovde.

Ukoliko ste preduzeće ili istraživačko-razvojna organizacija i zainteresovani za prijavu i korišćenje zelenih inovacionih vaučera molimo pošaljite potvrdu o svom dolasku na inovacionivauceri@ebrd.rs.